De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Zo overtuig je je personeel voor het gebruik van truck tracking

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van vrachtwagens wordt truck tracking tegenwoordig steeds interessanter. Het fijne aan de truck tracker is dat je van alle voertuigen die actief zijn altijd op de hoogte bent van waar ze zich bevinden. Het zichtbaar zijn van de locaties van de voertuigen heeft zowel voor het bedrijf als voor het personeel verschillende voordelen. Om te voorkomen dat je personeel denkt dat je geen vertrouwen in ze hebt is het belangrijk om iedereen goed op de hoogte te brengen van deze vele voordelen. Op deze manier zal iedereen inzien dat een truck tracker ontzettend handig is.

Veilig onderweg

Als chauffeur ben je veel op de weg en daarom is veiligheid natuurlijk heel belangrijk. Werkgevers kunnen dus met een truck tracker de veiligheid van het personeel bevorderen. Hiermee kun je namelijk het onderhoud van de voertuigen goed in de gaten houden. Een van de vele opties van het gps-volgsysteem is de onderhoudswaarschuwing. Met behulp van deze waarschuwingen kan een onderhoudsbeurt sneller ingepland worden en rijden de chauffeurs dus ook veiliger. De kans op autopech verminderd hierdoor en dat bespaart een hoop tijd. Daarnaast ben je als bedrijf met de onderhoudswaarschuwing voorbereid op de kosten die je moet gaan maken.     

Goed rijgedrag

Door de truck tracker kan het rijgedrag van de chauffeurs makkelijk verbeterd worden. Door het constant aanhouden van de maximaal toegestane snelheid kunnen brandstofkosten bespaard worden. Daarnaast is het slim om de airco uit te zetten wanneer het voertuig stilstaat. Met het  truck tracking systeem kun je snelheid, stilstand en het constante draaien van de motor in de gaten houden. Als bedrijf kun je dan informatie zoals starttijden, pauzes en eindtijden nauwkeurig bijhouden. Verder zul je met een truck tracking systeem veel tijd besparen. Wanneer je informatie nodig hebt is deze makkelijk te vinden en het scheelt enorm veel papierwerk en telefoontjes. 

Klachten

Met een truck tracking systeem kun je snel en eenvoudig klachten achterhalen en checken. Bij de levering van bestellingen komt het regelmatig voor dat er valse klachten worden ingediend. Als chauffeur van die desbetreffende levering is het vaak moeilijk te bewijzen dat bestellingen wel bezorgd zijn. Uit een truck tracking systeem kun je dus informatie zoals locaties en tijdstippen halen waardoor je als je chauffeur altijd bewijslast achter de hand hebt. Hierdoor hoef je als bedrijf geen onnodige tijd besteden aan valse klachten. 

Diefstal

Door het volgen van voertuigen heb je natuurlijk ook bij diefstal een groot voordeel. Op deze manier kun je namelijk je vrachtwagens makkelijk terugvinden. Op het moment dat er een voertuig ontbreekt, kun je hier een melding van maken in het truck tracking systeem. Het systeem geeft dan direct de gereden routes en huidige locatie van het voertuig. 

Bonus

Voor het personeel misschien wel het leukste voordeel, de mogelijkheid om bonussen te geven. Met een truck tracking systeem kun je namelijk een stuk efficiënter te werk gaan waardoor de inkomsten zullen toenemen. Als bedrijf wil je natuurlijk dat je personeel gemotiveerd is en goed gedrag mag beloont worden. Daarvoor is een bonus dus heel geschikt. Je kunt er voor kiezen om alle chauffeurs met elkaar te vergelijken en daar de bonus op te baseren of juist een gelijkwaardige bonus voor iedereen wanneer een gezamenlijk doel behaald wordt.  

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this