Zo creëer je meer ruimte in huis

Hoe we ook wonen, een gevoel van ruimte in huis is erg belangrijk. Ruimte in huis geeft je een rustig gevoel waardoor je je prettiger voelt. Nu hoef je echt geen luxe villa aan te schaffen om wat ruimte in huis te creëren, ook de kleinste huisjes kunnen ruimtelijk voelen. Hoe je ruimte in huis kunt creëren is erg afhankelijk van de ruimte zelf, met daarbij de vorm, hoogte, het daglicht dat naar binnen schijnt, en nog meer. Maar ook gelden er een aantal algemene tips die in ieder huis van pas komen. Wil je weten welke tips? Lees dan verder.

Daglicht

Het belangrijkste element is naar mijn mening daglicht. Daglicht is onwijs belangrijk om een ruimtelijk gevoel te creëren, is je huis immers altijd donker, dan voelt het ook kleiner. Niet in iedere kamer zal je kunnen beschikken over een grote hoeveelheid daglicht, maar je kunt altijd proberen meer daglicht binnen te laten schijnen. Kies voor de woonkamer bijvoorbeeld een elektrische schuifdeur. Met een schuifdeur heb je niet alleen mooie, grote ramen, maar ook is dit hartstikke functioneel. Een schuifpui brengt ook altijd een hoop sfeer en uitstraling met zich mee, wat eigenlijk iedere kamer wel ten goede doet. Door het juiste schuifpui beslag te kiezen kun je de schuifpui helemaal afstemmen naar jouw wensen, zowel qua functie als design.

Hoge ruimtes

Vooral wanneer je klein woont zal je in huis veel baat hebben bij het slim gebruik van hoge ruimtes. Door de ruimte praktischer in te delen maak je optimaal gebruik van de ruimte. Met een hoogslaper kun je bijvoorbeeld boven slapen en onder studeren aan een bureau. Ook is dit ideaal voor studentenkamers. Die zijn vaak al niet zo groot, maar door hoge ruimtes slim te gebruiken kun je toch optimaal gebruik maken van de kamer. Ook wanneer je kinderen samen op een kamer slapen is dit ideaal.

Minder spullen

De laatste tip is natuurlijk een inkoppertje: met minder spullen in huis heb je meer ruimte. Veel spullen in een ruimte geven een benauwd en verstikkend gevoel en dit is wel het laatste wat je wilt. Wees niet bang om eens een grote schoonmaak te houden en spullen weg te doen. Je hoeft het niet perse weg te gooien, maak iemand anders er bijvoorbeeld blij mee via tweedehands websites of kringloopwinkels. Kijk kritisch naar wat je gebruikt en wat wel weg mag. Houd je alsnog veel spullen over, zorg dan dat deze netjes opgeruimd zijn in bijvoorbeeld opbergmanden of bakken.

Geef een reactie