De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Winterse feestdagen vallen dit jaar in het weekend

Normaal gezien is de kerstperiode er eentje van veel feesten en weinig werken, maar dit jaar zal het toch anders zijn. Zowel Kerstmis als Nieuwjaar vallen allebei op een zaterdag.

Zorgt dit voor een domper op de vreugde? Wij denken alvast van niet na de toch eerder eenzame feestdagen van vorig jaar.

Wat mis je als werknemer?

Je mist als werknemer maar liefst 3 extra vrije dagen. Wat vrij veel is als je er zo over nadenkt, maar verlies je die dagen ook echt?

Een feestdag die in het weekend valt is niet volledig verloren als werknemer. Zo heeft de overheid het systeem van vervangingsfeestdagen in het leven geroepen. Als bedrijf heb je de optie om zelf te kiezen wanneer deze vervangingsfeestdag valt.

Vaak kiezen bedrijven een maandag of een vrijdag als vervangingsfeestdag, zodat de werknemers een extra lang weekend hebben.

Het bedrijf waar je werkt kan ook zijn werknemers zelf hun vervangingsfeestdagen laten kiezen. Zo kies je als werknemer zelf wanneer je die vervangingsfeestdag wilt inzetten. Dat biedt je veel meer vrijheid, want dan heb je pas echt extra verlofdagen.

Krijg ik dubbel betaald in het weekend?

Personen die moeten werken in het weekend op Kerstmis en Nieuwjaar vragen zich waarschijnlijk af of ze dan dubbel betaald krijgen. Jammer genoeg niet. Je krijgt als werknemer niet een extra premie omdat het een feestdag is met daarbovenop nog eens een extra premie omdat het weekend is.

PS: Kleine tip als werkgever. Geef je werknemers dit jaar extra leuke kerstkaarten en nieuwjaarskaarten om hen een hart onder de riem te steken.

Domper voor de horeca?

December is één van de betere maanden in het jaar voor onze horeca. Zeker in de feestperiode wanneer mensen zowel in de week als in het weekend feesten hebben met familie en vrienden. Dan wordt er heel veel geconsumeerd bij de horeca.

Dit jaar zal dat iets anders zijn, aangezien mensen nu grotendeels hun feesten organiseren in het weekend. Zo mist de horeca de kans op extra omzet tijdens de week. Na een periode van Covid-19 is dit een nieuwe domper voor onze horeca.

Hoe dan ook, we laten dit geen roet in het eten gooien in de meest feestelijke periode van het jaar. We mogen terug vieren met familie en vrienden, dus dan gaan we dat ook doen!

Wij wensen jullie alvast een fijne feestdagen toe!

Delen is cool

Ook Cool!

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

Wat zijn volgens u als financieel en administratief manager de meest effectieve manier om processen te automatiseren?

Met financiële processen automatiseren kunnen ouders enorm veel tijd besparen. Als financieel en administratief manager ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van processen om...

Op welke manier combineert u zakelijke en casual kleding om een stijlvolle maar professionele look te creëren?

"Professioneel en Stijlvol, Hoe Kledingstijlen te Combineren voor een Goede Look" Als ouder wil je er zowel professioneel als stijlvol uitzien als je naar...

More like this