Wat te doen na een hondenbeet?

Je gaat er niet vanuit, maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat je betrokken bent bij een incident waar letselschade aan te pas zou kunnen komen. Zo geldt dit ook voor hondenbeten. We gaan tegenwoordig veel de deur uit om een frisse neus te halen op het strand of in het bos. Hier zijn ook vele honden aanwezig, die soms wel erg speels kunnen zijn. Waar jij denkt leuk te kunnen spelen met de hond, kan het zomaar zo zijn dat de hond hier anders over denkt en jou weet te bijten. Je kunt lelijke verwondingen over houden aan een hondenbeet, kunnen er infecties ontstaan en is het belangrijk dat je de wond snel laat nakijken bij de huisarts. Zo zou de schade mee kunnen vallen, maar komt het ook wel eens voor dat een hondenbeet veel fataler wordt. In dit blog vertellen we je hoe je kunt handelen wanneer je zelf in een dergelijke situatie terecht komt, om vervolgens snel en op de juiste manier te kunnen handelen!

  1. Verzamel contactgegevens van getuigen

Op het strand of in het bos zijn er meestal meerdere mensen die ook een wandeling aan het maken zijn. Wanneer er een incident heeft plaatsgevonden is het aanbevolen om zoveel mogelijk contactgegevens te verzamelen van getuigen, om vervolgens voldoende bewijs te hebben voor de afhandeling van het incident.

  1. Verzorg de wond en jezelf

Het is van belang dat je direct de wond verzorgt en jezelf in de gaten houdt. Laat anderen contactgegevens voor je verzamelen, waarna je er meestal samen kunt uitkomen met de eigenaar van de hond. Laat de wond nakijken door de huisarts of zelfs de spoedeisende hulp wanneer er een grote wond is ontstaan, zodat je de juiste verzorging zal krijgen. 

  1. Het inschakelen van een letselschade advocaat

Wanneer je eenmaal je rust hebt genomen en goed voor jezelf weet te zorgen, kun je een letselschade advocaat inschakelen om het incident verder af te handelen. Zo kan de letselschade advocaat je helpen met alle juridische feiten die bij het incident komen kijken en zorgt de advocaat ervoor dat je de hoogst mogelijke schadevergoeding zal krijgen. De letselschade advocaat zal je op de hoogte houden en vertellen wat er gaat gebeuren, terwijl je als gedupeerde volledig kunt focussen op je herstel.

Letselschade bureaus bevinden zich door heel Nederland en staan klaar om je bij te staan voor de afhandeling van een incident waar letselschade aan te pas is gekomen. Zo is er een letselschade advocaat Groningen, die je zal helpen met incidenten die plaats hebben gevonden in Groningen en omstreken. De letselschade advocaat Groningen zal veel zorgen van je afnemen, waardoor jij je kunt focussen op het herstel en snel weer de oude bent!

Geef een reactie