De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Waar moet je op letten bij aankoop van een e-bike voor mannen?

Elektrische fietsen vind je in allerlei soorten en maten. Het ene model brengt je simpelweg van punt A naar punt B en het andere model is perfect om je conditie op peil te brengen. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien en heb je geen idee wat nu de beste keuze voor jou is. Geen nood, wij hebben een overzichtje gemaakt van de voorwaarden waaraan een goede elektrische fiets voor mannen moet voldoen. Deze voorwaarden kan je toepassen op zowel nieuwe als tweedehands elektrische fietsen.

Motorvermogen

Bij het kiezen van een elektrische fiets is het vermogen van de motor uitermate belangrijk. Dit is namelijk bepalen hoe gemakkelijk je een brug of viaduct opgaat met de fiets. Hoe hoger het vermogen van de motor, hoe meer ondersteuning je krijgt tijdens het fietsen. Ben je van plan enkel in een vlak landschap te rijden, dan volstaat een motor van 10Nm tot 30Nm. Als je regelmatig over een viaduct of brug rijdt, is het aangeraden om voor een motor van minimaal 40Nm te kiezen.

Actieradius

De actieradius geeft aan hoe ver je kunt rijden met je elektrische fiets voordat je de batterij weer moet opladen. Het is dan ook belangrijk om vooraf even te bedenken waarvoor je je elektrische fiets gaat gebruiken. Als je enkel naar je werk 10km verderop gaat fietsen heb je een kleinere actieradius nodig dan als je wekelijks grote fietstochten wilt maken.

De levensduur van de accu is onderhevig aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen en de gebruikswijze. Ben je aan het kijken naar tweedehands elektrische fietsen? Houd er dan rekening mee dat de accu waarschijnlijk het eerste onderdeel is dat je zult moeten vervangen.

Verwijderbare accu

Om je accu te kunnen opladen, heb je een stalling met elektriciteit nodig. Als dit niet het geval is, kun je je accu altijd ergens anders in huis opladen, op voorwaarde dat de accu verwijderbaar is uiteraard. Vaak is de accu echter weggewerkt in het frame en is het niet mogelijk om deze eruit te halen. Ook naar de toekomst toe, als je de accu moet vervangen, is het aangewezen om voor een verwijderbare accu te kiezen.

Gewicht

Een elektrische fiets is sowieso een stuk zwaarder dan een normale fiets. Dit komt door de motor en de accu. Tijdens het fietsen zorgt dit niet voor problemen. Je merkt het echter wel als je de fiets moet optillen. Wil je de fiets regelmatig meenemen met de auto, houd dan rekening met het gewicht. Ook voor de fietsendrager is het gewicht een belangrijke factor.

Display

De display op de elektrische fiets geeft je belangrijke informatie over onder andere de actieradius van de accu. Er zijn ook displays op de markt met extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat je snelheid tijdens het rijden is, wat de gemiddelde snelheid van een fietstochtje is en hoeveel kilometer je gereden hebt. 

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this