De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Voorkom lichamelijke klachten met een orthopedisch kussen

Je nachtrust is van essentieel belang om overdag goed te kunnen functioneren. Een eerste element dat een goede nachtrust kan bevorderen is een goed slaappatroon. Het wordt aangeraden om elke dag op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan. Hierdoor ontwikkelt je lichaam een slaapritme, wat de slaap zou bevorderen. Een tweede belangrijke aspect is een goede matras en een goed hoofdkussen.

Kies voor een orthopedisch kussen

Het is belangrijk om een goed hoofdkussen te kopen, zoals een orthopedisch kussen. Dat heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewoon hoofdkussen. Een van de grootste voordelen is dat dit kussen veel meer ondersteuning biedt aan je nek. Door deze ondersteuning komen je nekwervels in een neutrale positie te liggen. Dit zorgt er dan weer voor dat er geen druk komt op de schijven tussen de wervels. Hierdoor sta je niet op met stijve nekspieren en vermijd je op langere termijn nekklachten. Het belang van een goede uitlijning van je wervelkolom mag je dus niet onderschatten. 

Een orthopedisch kussen is in aankoop logischerwijs wel wat duurder dan een gewoon kussen, maar het is veel beter voor je lichaam en voor je nachtrust. Het is zijn hogere prijs dus meer dan waard.

Welke hoofdkussens bestaan er?

Je hebt zowel hoofdkussens met een losse vulling als voorgevormde kussens. Indien je graag je kussen bij elkaar duwt tijdens het slapen, kies je best voor een kussen met losse vulling. Na veelvuldig gebruik kan het hoofdkussen zijn vorm wel wat verliezen. Een voorgevormd kussen daarentegen zal zijn vorm blijven behouden. Je hoeft het dus niet bij elkaar te duwen voor je gaat slapen om een goede houding aan te nemen.

Juiste matras

Ook de juiste matras is van belang voor een goede nachtrust. Een geschikte matras kiezen, begint bij de juiste vulling.  Je hebt een latexmatras die ervoor zorgt dat de zwaarste drukpunten van je lichaam, zoals schouders en heupen, goed worden opgevangen. Een pocketveren matras zorgt dan weer voor een gevoel van veerkracht. Een van de belangrijkste voordelen van dit soort matras is dat het een ventilerende en anti-transpirerende matras is. Ideaal wanneer je veel zweet tijdens je slaap. Een traagschuimmatras past zich aan aan je lichaam en aan de kamertemperatuur. Het houdt je lichaamswarmte vast waardoor je heel de nacht op een warme matras slaapt. Hierdoor heb je in de winter nooit meer koud wanneer je ’s nachts wakker wordt. 

Goede matrassen gaan hand in hand met goede dekbedden, dat is iets wat ze je in alle beddenwinkels zullen vertellen. Deze winkels zijn dan ook gespecialiseerd in het vinden van de geschikte matras en het geschikte hoofdkussen voor een heerlijke nachtrust. Net zoals bij een matras en een hoofdkussen heb je ook verschillende soorten dekbedden. Zo kan je kiezen voor een dekbed dat je specifiek in de zomer of in de winter kan gebruiken, maar er bestaan ook dekbedden die je heel het jaar door kan gebruiken. Je kan zelfs een dun dekbed aankopen voor warme zomerdagen en zomernachten. Er zijn met andere woorden mogelijkheden genoeg. 

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this