De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Tijd voor fotografie

Het maken van foto’s is al enorm oud en wordt gedaan om verschillende redenen maar ze hebben allemaal wel een overeenkomend doel: het vastleggen van het moment. De één doet dit omdat ze een herinnering als het ware willen vangen. De ander ziet fotografie als een medium voor kunst. In deze blog vertel ik je meer over fotografie, waar moet je bijvoorbeeld aan denken als je zelf wilt fotograferen of werken wilt bekijken? Lees je mee?

Zelf aan de slag

Wellicht wil je een nieuwe hobby onderzoeken of weet je al dat je passie bij fotograferen ligt en wil je het nu echt beoefenen. Dan heb je natuurlijk een fotocamera nodig. Let er wel op dat niet iedere camera voor hetzelfde soort foto’s bedoeld is. Zo heb je digitale en analoge camera’s en binnen die twee categorieën zijn er nog tal van soorten om uit te kiezen. Doe hier goed onderzoek naar voor je een fotocamera aanschaft.

Wat wil je precies?

Wellicht moet je jezelf eerst afvragen wat voor werk je wilt maken. Er zijn camera’s die voor meer verschillende doeleinden goed zijn, indien je dat nog niet zo goed weet. Maar als je wel weet wat voor foto’s je wilt maken, richt je je meer op portret of landschap etc., dan kan je ook kijken naar een camera die hier het beste bij past en die zo jouw visie veel meer recht aan kan doen. Op deze manier verhoog je de kwaliteit van je werk.

Kunst om te kopen

Maar fotografie is er niet alleen om te beoefenen, het is er ook om te bewonderen. Er zijn weinig huizen die van binnen niet gesierd worden door een foto hier en daar. Vaak zijn dat zelfgemaakte foto’s, van vakanties of de familie bijvoorbeeld, maar veel mensen hebben ook één of meerdere kunstwerken in huis hangen. Er zijn verschillende plekken waar je foto’s kan kopen. Soms investeren winkels in één werk wat vervolgens in veelvoud geprint wordt, weet dan dat je geen origineel en uniek stuk in huis hebt. Deze stukken zijn vaak goedkoper maar kunnen ook heel mooi zijn.

Investeer in de artiest en de juiste verkoper

Betaal altijd voor de kunstwerken die je gebruikt. Een artiest steekt daar veel tijd en werk in. Als je zelf fotografeert, merk je hoe waardevol die, voor anderen simpel lijkende, foto’s zijn. Doe altijd goed onderzoek naar de plek waar je kunst koopt, zo ben je zeker dat het geld of een deel daarvan ook daadwerkelijk bij de artiest komt.

Delen is cool

Ook Cool!

Winterse feestdagen vallen dit jaar in het weekend

Normaal gezien is de kerstperiode er eentje van veel feesten en weinig werken, maar dit jaar zal het toch anders zijn. Zowel Kerstmis als...

Fris je huis op met een likje verf

Je woont al je hele leven in hetzelfde huis en bent die witte muren beu gezien. Herkenbaar? Gelukkig hoef je geen grote renovatiewerken te...

Klaar voor een knusse winter

Nu de temperaturen terug langzaamaan naar beneden gaan, krijgen we zin in gezellige dagjes thuis. In onze knusse cocon, met een lekker warm drankje...

More like this