Tijd voor een nieuwe badkamer

Soms is je huis toe aan een upgrade. Door de tijd heen kopen we er af en toe wat nieuws voor: een kussentje hier, een schilderijtje daar. Maar de grote verbouwingen blijven vaak achterwege. Toch zijn die voor sommige kamers een echte must. Voor de badkamer bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik je op welke punten je jouw badkamer kan vernieuwen. Lees je mee?

Nieuw sanitair

Bij een badkamer verbouwing denk je wellicht ook meteen aan nieuw sanitair. En dat is ook meteen de grootste verandering. Maar ook de belangrijkste. Nieuw en goed werkend sanitair kan een badkamer in één keer omtoveren tot een luxe oase voor rust en ontspanning. Een bad kopen is de ultieme toevoeging op je sanitair. Niks is lekkerder dan je na een lange werkdag onder te dompelen in een warm bad. Goed voor je lijf en je geest. Liever geen bad? Een nieuwe douchebak kopen doet ook een hoop voor het uiterlijk van je douche.

Tegeltje hier, tegeltje daar

Wil je liever het uiterlijk van je badkamer opfrissen zonder het sanitair te vervangen? Dan kan dat ook heel goed door je tegels te vervangen. Met een grote steen geef je je badkamer een modern en industrieel uiterlijk. Maar je kan ook voor een kleurrijk patroon gaan. Dat doet weer iets heel anders voor je badkamer. Met nieuwe tegels zorg je voor een heel ander uiterlijk in een handomdraai.

Upgrade voor je badkamer

Andere manieren om je badkamer een make-over te geven, zijn manieren die niet meteen zichtbaar zijn maar wel een groot effect achter laten. Zoals vloerverwarming bijvoorbeeld. Nooit meer uit de douche op de koude tegels. Daarnaast zorgt vloerverwarming er ook voor dat je geen radiatoren meer nodig hebt in de badkamer. Combineer dit met infraroodspiegels en je bent helemaal voorzien van onzichtbare verwarming in de badkamer. Met infraroodspiegels heb je ook nooit last van beslagen spiegels, nee ook niet als je partner eeuwen onder de douche staat.

Gezellig en comfortabel

Houd je het klein? Een nieuw uiterlijk voor je badkamer kan je ook in stapjes doen. Door de handdoeken eindelijk eens te vervangen met een nieuwe zachte set, een mooie badmat of wat plantjes hier en daar. Zo geef je toch aandacht aan je badkamer voordat je later aan een grote verbouwing begint.

Geniet ervan!

Een badkamer is een ruimte om in te genieten en om jezelf in te verzorgen. Dat gaat toch het beste in een fijne badkamer met een goede sfeer en goed sanitair. Vind je ook niet?

Geef een reactie