De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Overhemden!

Begin je een nieuwe baan of wil je gewoon wat nettere kleding dragen? Dan is een overhemd het ding om te dragen! Een overhemd kan zo net mogelijk worden gemaakt als iemand maar kan willen. Maar wordt het gedragen met simpele jeans en een leuk jasje, dan kan je er ook gemakkelijk mee naar de supermarkt. Heel erg veelzijdig dus! Om comfortabel een overhemd te kunnen dragen, is het natuurlijk wel belangrijk om op een paar punten te letten. Dat zorgt ervoor dat het shirt nergens knelt of juist te los zit of iets anders. Zo kan een overhemd dus elke dag de hele dag gedragen worden!

Maat

Het hebben van de juiste maat is één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een overhemd heren, nog meer dan bij andere shirts. Past het niet goed? Dan zal het overhemd er hoogstwaarschijnlijk niet zo goed uitzien en niet zo lekker zitten. Lichaamsdelen die gemeten horen te worden met een centimeter zijn de buikomvang, borstomvang, armlengte en de boordomvang (ook wel nekmaat genoemd). Hierbij is de boordomvang eigenlijk het belangrijkst, omdat vele merken deze maat als leidend beschouwen. De maat van het overhemd wordt afgeleid vanaf de boordmaat. Let er bij het opmeten op dat het zo veel mogelijk op blote huid wordt gedaan en dat de centimeter niet te strak aangetrokken wordt. Zo ben je er zeker van dat de cijfers ook echt kloppen.

Mouwen en manchetten

Overhemden zien er al snel te klein uit wanneer de schouderpunten te dicht bij de nek zitten. Deze punten horen eigenlijk aan de rand van de schouder te liggen voor de perfecte maat. Dit zorgt ervoor dat armen makkelijk bewogen kunnen worden en dan het overhemd lekker zit.

Manchetten zeggen daarnaast ook veel over de maat. Als deze te strak zit, worden de polsen afgekneld. Te losse manchetten laten het stof over elkaar rimpelen, en het zal verschuiven onder een jasje. Je zoekt manchetten die aansluiten bij de pols, maar waar nog wel ongeveer twee vingers tussen de pols en de manchetten kunnen.

Stof

Een overhemd hoort prettig aan te voelen en te zitten, maar daarnaast hoort het ook zweet goed af te kunnen voeren. Om deze reden zijn de meeste overhemden gemaakt van katoen. En dat is wat je wil hebben! Katoen zit lekker, wast makkelijk en ziet er netjes uit. Enige keren kunnen er overhemden gevonden worden in linnen. Dit is lekkerder in de zomer, omdat linnen vrij ademend is.

Kleur

Het laatste puntje is een vrij logische: kleur en patronen! Dit is meestal het eerste ding waar mensen naar kijken wanneer zij voor overhemden of kleren in het algemeen gaan shoppen. Het hoort goed bij iemands huidskleur en kledingstijl te passen, maar het mag best een beetje anders zijn hoor. De meeste overhemden zijn te vinden in het wit, zwart of blauw, soms met een klein printje erop.

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this