Mijn verhuis/verbouw tips

Als ik denk aan verhuizen krijg ik al de kriebels, want was is dat toch ontzettend naar. Van meubels uit elkaar halen om ze vervolgens op een andere locatie weer in elkaar te zetten naar verhuisdozen vullen met spullen waarvan je al drie jaar was vergeten dat je ze bezat. Gelukkig hoort er ook iets leuks bij het verhuisproces, het klaarmaken en inrichten van je nieuwe woning. En dit is extra leuk wanneer het een nieuwbouwwoning betreft, of natuurlijk een woning die leeg wordt opgeleverd. Wanneer dit het geval is kun je de woning helemaal inrichten naar jouw smaak en wensen. Van de soort vloer tot de kleur van de kozijnen. Mijn verhuizing is inmiddels een paar maanden achter de rug, en in deze blog neem ik je mee in mijn proces. Kleine kanttekening: ik heb weinig geduld, heb geen affiniteit voor klussen en ik ga liever voor gemak. Toch wilde ik alles in huis zelf doen , zo ben ik nou ook wel weer. Kan jij je ook hiermee identificeren? Lees dan snel verder en wie weet haal je er nog een aantal tips uit. 

Verdeel de werkzaamheden

Wanneer je voor het eerst je compleet leeg opgeleverde huis aanschouwt kan de stress er wel is inschieten. Betonnen vloeren en muren komen op je af en je vraagt je af waar je aan begonnen bent. Neem maar van me aan, deze stress is niet nodig. Ik zou je wel aanraden om het aanleggen van sanitair (mits dit nog niet aanwezig is) een professional in te huren. Verder zou je de werkzaamheden kunnen verdelen in wandafwerking , vloerafwerking en vervolgens de inrichting. Er is hier geen vaste volgorde voor, maar van boven naar beneden werken werk het beste. Zelf ben ik begonnen met het leggen van de vloeren, waardoor ik tijdens het verven van de muren al een aantal verfvlekken op mijn nieuwe laminaat had gecreëerd. Ach ja, zo doende leert men. 

Vloeren

Bij het kiezen van een vloer is het belangrijk om niet te snel een keuze te maken, een vloer zal namelijk bepalend zijn voor de algehele sfeer in huis. Zelf heb ik voor laminaat gekozen, makkelijk in onderhoud, je kunt er veel kanten mee op en het is betaalbaar. Ik heb het laminaat all inclusive gekocht (daar ga je weer, gemak). Voor iemand die niet van klussen houdt, en er daarom dus ook weinig kennis van heb, was dit de perfecte oplossing. Het laminaat werd geleverd inclusief alles wat nodig was voor het afwerken van de vloer. Ondergrond, laminaat, plinten, werkelijk alles. Wetende dat ik alles in huis had voor het plaatsen van de vloer heb ik het heft in eigen handen genomen en mijn broer gebeld, die vervolgens de vloer netjes gemonteerd heeft. 

Wanden

De vloer lag erin, tijd om te verven. Ik ben begonnen bij het plafond, en heb zo doorgewerkt naar de muren en kozijnen. Met trots kan ik zeggen dat ik dit zelf heb gedaan, vandaar ook de vlekken op het laminaat. Het was even een klusje, maar bij het zien van het eindresultaat was de geleverde inspanning het helemaal waard. Mooi geverfde muren en een nette vloer zorgde ervoor dat mijn woning al op een huis begon te lijken. Het enige wat me nog te doen stond was de inrichting. Meubels plaatsen, dozen uitpakken en genieten van mijn nieuwe woning. 

Geef een reactie