De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Je motor verkopen in een paar stappen

Wil je je motor verkopen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Je wil natuurlijk de beste prijs, zonder dat je er veel tijd in hoeft te investeren. Een motor verkopen kan namelijk een tijdrovend proces zijn, vooral wanneer je aan particulieren verloopt. Kan je je geen weken of zelfs maanden veroorloven om jouw motor te verkopen? Dan zijn er ook instanties die binnen 24 uur een bod kunnen vinden voor jouw motor. Eén zo’n partij is OSW. Je meldt jouw motor, auto of zelfs caravan online aan en je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Bij een goed bod accepteer je deze waarna je direct een afspraak met de koper kan maken; zo snel kan het gaan! Heb je echter meer tijd over en wil je de verkoop graag zelf regelen? Lees dan verder hoe je het verkopen van jouw motorfiets een fluitje van een cent wordt.

Zorg voor goede foto’s

Een foto is in de meeste gevallen het visitekaartje van je motor. Het is het eerste wat geïnteresseerd kopers zullen zien wanneer ze jouw advertentie zien. Zorg dus voor goede foto’s als je jouw motor verkopen gaat. Goede belichting, nabewerking en oppoetsen van de kappen zorgen dat jouw motor er zo goed mogelijk op staat. Zorg niet alleen dat je motorfiets er goed uitziet, maar ook dat eventuele schade duidelijk zichtbaar is. Het zorgt voor een stukje transparantie, zodat de koper niet op de afspraak voor nare verrassingen komt te staan.

Bepaal een goede prijs

Vind je het lastig om een juiste prijs te bepalen? In tegenstelling tot wanneer je een auto gaat verkopen, is er bij motorfietsen geen koerslijst om prijzen te vergelijken. Om een goede prijs voor je motor te bepalen kan je het beste op verkoopsites kijken wat anderen ervoor vragen. Hierbij let je op het bouwjaar, de kilometerstand en het soort motorblok. Dit zijn namelijk factoren die bepalen hoeveel jouw motor waard is. Verder neem je ook de onderhoudsgeschiedenis mee en eventuele accessoires.

Aan particulieren verkopen of een verkoopsite gebruiken?

Wanneer je je motor verkoopt heb je de keuze of je deze zelf aan particulieren verkoopt, of via een verkoopsite als OSW. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Wanneer je aan particulieren je motor verkopen wilt kan je een betere prijs krijgen. Het kost echter wel veel meer tijd, aangezien je moet onderhandelen, proefritten moet organiseren en contact moet hebben met geïnteresseerden. Niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in. Wanneer je zo snel mogelijk jouw motor wil verkopen, kan je het beste kiezen om een verkoopbedrijf in te schakelen, zoals OSW. De verkoopprijs zal weliswaar lager zijn, maar dit scheelt je wel een hoop tijd die je niet hoeft te besteden aan de verkoop.

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this