De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Vroeger zat dit goedje altijd in ons eten, palmolie. Het geeft een fijne en natuurlijke smaak. Ik was benieuwd naar hoe palmolie zich nou ontwikkeld tot heerlijk duurzaam product. Ik ben mij samen met mijn moeder gaan verdiepen over Palmolie. Het interesseert mij zo veel dat ik er over twee weken ook een spreekbeurt over ga geven op school. Nog nooit heeft iemand zo’n onderwerp gebruikt.

Het proces

Palmolie is een voedsel dat wordt geproduceerd in Azië. Voornamelijk Maleisië en Indonesië. Het voedsel is duurzaam gecertificeerd. Er wordt echter wel een groot probleem erkent door de EPOA. Zij spreken over een zogenaamd ‘palm oil deforestation’. Veel palmoliebedrijven waaronder EPOA-leden zetten zich in voor het bereiken van geen ontbossing en het voeren van beleid. Wij willen toch allemaal duurzame palmolie!

In plaats van bomen te kappen om meer land te creëren voor palmoliegewassen, gebruiken we bestaande landbouwgronden en worden deze veranderd in palmolieplantages.

Duurzaamheid

Het is een groot begrip rondom de palmolie industrie. Duurzaamheid. Er is afgelopen jaar ontzettend veel vooruitgang geboekt rondom de duurzaamheid van palmolie. Zo is het nu ook beter te traceren. De European Palm Oil Alliance zorgt ervoor dat er in Europa een betere samenwerking ontstaat tussen de food industry en de retail.

Het traceren van palmolie helpt ervoor te zorgen dat beweringen van boeren en producenten worden gestaafd met bewijs. Klanten kunnen zo veel beter vertrouwen op de producten die zij kopen, wat palmolie bevat. Dit wordt gedaan door satellieten. Gespecialiseerde bedrijven hebben afbeeldingen van het aardoppervlak gemaakt met behulp van satellietkaarten. Zij hebben nu wereldwijde dekking in de toeleveringsketen van palmolie. De satellieten kunnen door wolken heen kijken en combineren dit met lokale intelligentie op de grond en door middel van machine learning worden er beelden vrijgegeven die de palmolie industrie naar een hoger plan tilt en veel meer controle geeft.

De spreekbeurt

Vandaag is de dag van mijn spreekbeurt. Ik ben zo ontzettend veel te weten gekomen over de duurzaamheid en het proces van palmolie. Wellicht leuk voor later als stageplek. Ik heb naar mijn spreekbeurt een aantal producten meegenomen ter verduidelijking. Mijn spreekbeurt mag maar 10 minuten duren, alleen ik ben bang dat ik er net overheen ga. Ik heb zo veel te vertellen. Als mijn klasgenoten nu niet onder de indruk zijn, weet ik het ook niet meer. Hopelijk vergeet ik mijn tekst niet. Ik heb goed geoefend.

Mijn spreekbeurt is erg goed gegaan. Ik heb een 9.5 gekregen van de juf. Ik ben palmolie erg dankbaar.

Delen is cool

Ook Cool!

Meer conversie op je webshop?

Meer bezoekers, meer leads, meer omzet en meer terugkerende klanten, het is de ambitie van elke startende ondernemer. Ben jij ook altijd op zoek...

Op deze manieren maak je vrijen nog leuker!

De meeste van ons kunnen intens van seks genieten. Vooral tijdens de corona pandemie is deze spanning flink opgebouwd. Tips voor een nog betere...

Zo overtuig je je personeel voor het gebruik van truck tracking

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van vrachtwagens wordt truck tracking tegenwoordig steeds interessanter. Het fijne aan de truck tracker is dat je van alle...

More like this