De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Fris je huis op met een likje verf

Je woont al je hele leven in hetzelfde huis en bent die witte muren beu gezien. Herkenbaar? Gelukkig hoef je geen grote renovatiewerken te doen om je huis wat op te frissen. Een likje verf kan wonderen doen. Neem je verfborstels en verfpotten bij de hand en ga aan de slag!

Een nieuwe gevel

De gevel is het eerste wat je ziet als je naar een huis kijkt. Bladdert de verf af of zien je muren groen van het mos? Tijd voor een nieuwe gevel! Je kan ervoor kiezen om je huis een bijzonder kleurtje te geven. In de stad vind je veel kleurrijke gevels, dus waarom zou je de jouwe niet opfrissen? Zo zijn schilders uit Mechelen zeker niet bang van een avontuur en zorgen ze ervoor dat jouw huis het speciaalste wordt van de stad. Voor wie het liever wat low profile houdt, zijn er genoeg neutrale kleuren waarin je je gevel kan verven. Wit is bijvoorbeeld zeer populair. Wil je dat je gevel er extra net uitziet? Schilder je deur- en raamkozijnen dan in dezelfde, neutrale, kleur om eenheid te verkrijgen.

Een professionele schilder weet van aanpakken, maar denk je dat je het zelf minstens even goed kan? Degelijk materiaal aanschaffen is dan heel belangrijk. Een stevige ladder, of beter nog een stelling, heb je zeker nodig om je gevel te verven. Uiteraard doe je dat als het droog weer is, maar houd ook rekening met de temperatuur. 20 graden is perfect om een dagje te verven, want zo kan de verf mooi uitdrogen. Het is ook een goed idee om de oppervlakte eerst schoon te maken en te ontvetten als je wil dat de nieuwe verflaag zich goed vasthecht.

Een nieuw interieur

Wil je ook de binnenkant van je huis wat opfrissen, dan kan je de muren en plafonds verven. Door andere kleuren te kiezen of één accentmuur te integreren, ziet je huis er al snel helemaal anders uit. De kleur van de verf bepaalt de sfeer in huis. Kies je voor warme of eerdere koelen kleuren en ondertonen? Je kan ook met meerdere kleuren werken door bijvoorbeeld bepaalde vlakken in een ander kleurtje te verven. Dat zorgt voor een speels effect op je muur. Daarnaast kan je je decoratie helemaal laten matchen met de kleur van je muren voor een mooi geheel.

Na verven komt poetsen

Wie aan verven denkt, denkt aan de rommel die daarbij komt kijken. Daarnaast komt er ook wat schuurwerk aan te pas. Een muur die al eens geschilderd was moet je eerst schoonmaken, ontvetten en afschuren voordat je er een nieuwe laag op kan zetten. Je kan het al raden: daar komt veel stof bij kijken. Professionele schoonmaak kan je na afloop van de verfwerken wellicht goed gebruiken om alles opnieuw schoon te maken en de laatste verfspatjes te verwijderen.

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this