De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

De lekkerste wijnen op een rijtje

In de winkel en online zijn vandaag de dag talloze wijnen te vinden. Veel mensen blijven vaak hangen in dezelfde soort. Begrijpelijk, want waarom zou u afstand doen van iets wat goed bevalt? Toch zijn er genoeg mensen die zo nu en dan eens een andere wijn willen proberen. Probleem is alleen dat lang niet iedereen weet wat lekkere wijnen zijn. Om u een handje te helpen, zetten we in deze tekst een aantal populaire druivenrassen op een rijtje.

Chardonnay

Drinkt u graag een glaasje witte wijn? Dan is de kans groot dat u ook weleens een fles Chardonnay in huis haalt. Deze wijn heeft na houtrijping een volle en zachte smaak. Net als bij vrijwel ieder ander druivenras heeft ook Chardonnay verschillende stijlen. Witte Bourgogne wijn is hier een voorbeeld van. Deze wijn wordt veelal opgevoed op hout en dat proeft u terug door tonen van boter en toast. Een Chardonnay wijn kan overigens ook allerlei andere smaken hebben. Zo zijn er ook hele strakke, frisse Chardonnay wijnen.

Sauvignon Blanc

Wanneer we het hebben over een lekkere witte wijn, mag Sauvignon Blanc ook niet ontbreken. Dit druivenras behoort tot één van de populairste druivenrassen van de hele wereld. De smaak van deze wijn kan – net als bij de Chardonnay – verschillen. Zo kunnen wijnen van deze druif een fruitige smaak hebben, maar ze kunnen ook kruidig smaken. Er zijn ook enkele Sauvignon Blancs die in houten vaten worden gerijpt en zo een zwaardere en vollere smaak krijgen. De frisse stijl Sauvignon Blanc is juist vanwege het verfrissende karakter een populaire wijn in de zomermaanden.

Merlot

Hierboven hebben we twee witte druivenrassen uitgelicht. Veel mensen drinken graag een glaasje wit op zijn tijd, maar niet iedereen is hier fan van. Geldt dit ook voor u? Dan geniet u waarschijnlijk meer van een rood wijntje. Gelukkig kunt u ook talloze lekkere rode wijnen kopen. Te beginnen met de Merlot. Deze druif zorgt vaak voor wat zachte, soepele en fruitige wijnen. Een Merlot is geschikt voor diverse gelegenheden. Zo kunt u deze wijn serveren bij de borrel, maar ook bij rood vlees of pasta.

Cabernet Sauvignon

Drinkt u liever een rode wijn met een wat meer krachtige smaak? Dan is de kans groot dat u uitkomt bij de Cabernet Sauvignon. Deze druif heeft een wat sterkere smaak dan de Merlot druif en dat komt onder meer door het hogere tanninegehalte. Net als bij Merlot geldt bij Cabernet Sauvignon overigens ook dat de smaak van de wijn onderling kan verschillen. Zo kan deze wijn bijvoorbeeld naar zwarte bessen, kersen, maar ook naar ceder smaken.

Malbec

Malbec is een druif die geliefd is bij veel mensen van over de hele wereld. Deze wijn vindt zijn oorsprong in Frankrijk, maar komt ook veel voor in Argentinië. Ondanks dat er hetzelfde druivenras wordt gebruikt, verschillen de wijnen uit Frankrijk en Argentinië toch van elkaar. Door de grote hoogte waarop de wijngaarden in Argentinië staan aangeplant, is de schil van de druif dikker en zijn de tannines rijper. Het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur zorgt ook nog eens voor veel aroma’s in de druif. Een Malbec uit Frankrijk is vaak wat steviger van smaak.

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this