De nieuwste en coolste trends op gebied van wonen, mode, vrije tijd en meer...

Bescherm je paarden zo goed mogelijk voor het paardrijden

Paardrijden is een leuke hobby of sport, maar het kan voor je paard wel belastend zijn. Daarom is het belangrijk dat je het juiste materiaal aankoopt om ervoor te zorgen dat het paardrijden voor je paard net zo aangenaam is als voor jou. Zorg hierbij dat je voor kwaliteitsvolle materialen kiest. Deze zijn duurder in aankoop, maar ze hebben een langere levensduur en voor je paard is dit belangrijk.

Wanneer moet je paarden dekens gebruiken?

Belangrijk om te weten is dat paarden dekens niet altijd moeten gebruikt worden voor elk paard. Je hebt daarnaast verschillende dekens die op verschillende momenten kunnen gebruikt worden. Een eerste deken is een regendeken dat logischerwijs wordt gebruikt wanneer het regent. Lees goed de specificaties van de deken na, want sommige dekens zijn niet volledig waterdicht, maar enkel waterafstotend. Een winterdeken is een deken met een dikkere vulling dan een regendeken om je paard te beschermen tegen koude temperaturen. Een winterdeken moet je bij de meeste paarden pas gebruiken wanneer de temperaturen onder nul gaan. Een zomerdeken is dan weer een deken dat wordt gebruikt om je paard te transporteren en ook te beschermen tegen felle zon en UV-straling. Daarnaast bestaat er ook nog een vliegendeken. Dat is een deken dat je paard beschermt tegen vliegen en andere insecten.

Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen in het al dan niet laten dragen van een deken. Een paard dat bijvoorbeeld niet geschoren is, heeft een dikke vacht van zichzelf. Deze zal dus niet zo snel een winterdeken moeten dragen dan een geschoren paard. Daarnaast is de locatie waar je paard staat ook essentieel. Wanneer je paard in een tochtvrije ruimte binnen staat, zijn dekens vaak overbodig. 

Gebruik een zadeldekje tijdens het paardrijden

Een zadeldekje wordt ten zeerste aangeraden om te gebruiken wanneer je aan het paardrijden bent. Het zorgt er onder meer voor dat het zadel niet voor schuring zorgt op de rug van het paard. Daarnaast zweet een paard ook tijdens de inspanning van het rijden. De zadeldoek zorgt ervoor dat dit zweet niet op het zadel terechtkomt. Indien dit wel het geval zou zijn, kan het zweet het leer van het zadel beschadigen. 

Bij de aankoop van een zadeldekje is het belangrijk om na te gaan voor welke soort activiteit je het gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillen in zadeldekjes tussen onder meer dressuurdekjes en jumpingdekjes. Dressuurdekjes zijn langer dan jumpingdekjes, terwijl deze laatste breder is. Daarnaast hangt het soort zadeldek ook af van je zadel. Het is belangrijk dat het zadeldek perfect past bij je zadel. Een te groot of te klein zadeldek zorgt voor schuring en irritatie en kan voor wondjes zorgen bij je paard. 

 

Delen is cool

Ook Cool!

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Italië, een land vol cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar heb je wel eens overwogen om het op een andere manier te verkennen?...

Voordelen van het online verzekeren van je motor

Het verzekeren van je motor kan een tijdrovende klus zijn. Je moet offertes aanvragen, premies vergelijken en uiteindelijk een keuze maken voor de juiste...

Welke leiders speelden een sleutelrol in het behoud van veiligheid tijdenswereldkampioenschappen door middel van haar beleid?

De wereldkampioenschappen zijn altijd een belangrijk evenement, en het is van cruciaal belang dat het publiek veilig is tijdens dit evenement. Leiders hebben een...

More like this